Home » Planning

Planning

Oude Haagsebrug

Wanneer gaan wij aan het werk?

In september 2023 starten we met de werkzaamheden. Aan het begin van september vindt nog een toetsmoment plaats. We controleren of we alle benodigde vergunningen, materialen en toestemmingen hebben. Als de toets positief is, starten we.

De werkzaamheden duren ongeveer een jaar. De brug is tijdens dit jaar ongeveer 7 maanden (januari – augustus 2024) afgesloten voor al het verkeer. 

Hieronder vindt u de planning.

Planning

Start september 2023

Planning

Werkzaamheden

2023

Januari – Augustus

Voorbereidende werkzaamheden

We werken het ontwerp tot in detail uit, stemmen af met partijen uit de omgeving en voeren voorbereidende onderzoeken uit. Dit zijn bijvoorbeeld ecologische onderzoeken en grondonderzoeken. Ook zorgen wij dat we de benodigde vergunningen krijgen en worden kabels en leidingen verlegd, zodat deze niet in de weg liggen voor de nieuwe brug.

2023

Vanaf September

Start werkzaamheden buiten

Voordat we de brug afsluiten en slopen, voeren we buiten al werkzaamheden uit. Vanaf 18 september 2023 werken wij buiten. Wij richten eerst de werkterreinen in. Vervolgens starten we aan de Haarlemmermeerse kant van de Ringvaar aan nieuwe funderingen pijlers.

Gevolg voor verkeer:

  • Fietsers gaan vanaf 18 september via een andere route de Oude Haagsebrug op en af (klik hier).

2023

November

Verwijderen bomen en beplanting

Om de nieuwe brug te kunnen bouwen, moeten bomen verwijderd worden. De bomen verwijderen wij in de winter, zodat hier geen broedende vogels zijn. Op de pagina ‘downloads’ vindt u meer informatie over de bomen die we verwijderen.

2024

Vanaf januari

Slopen van de huidige brug

Het slopen van de brug duurt ongeveer 2 maanden. We slopen de brug met zo weinig mogelijk hinder. Toch zal er zeker in de eerste weken (eind januari – begin februari) veel hinder voor de omgeving zijn.

Gevolg voor verkeer:

  • Op een aantal momenten is de Nieuwemeerdijk gestremd voor doorgaand verkeer (klik hier voor de omleiding voor automobilisten en klik hier voor de omleiding voor fietsers en voetgangers).
  • De Ringvaart is van 10 januari t/m 29 maart 2024 afgesloten voor vaarverkeer.
  • Gemotoriseerd verkeer naar de Golfclub komt vanaf de zuidwest zijde via de Cateringweg en busbaan naar de Golfclub The International (klik hier).
  • Bussen rijden vanaf 22 januari niet meer over de Oude Haagsebrug. Bussen rijden tussen Schiphol Plaza en afrit Sloten (Anderlechtlaan) via de A4. Dit duurt tot 22 augustus 2024.
  • De onderdoorgang aan de Amsterdamzijde (Oude Haagseweg) is afgesloten. We zorgen voor een bypass (fietsstraat) voor gemotoriseerd verkeer door De Oeverlanden (klik hier).

2024

Vanaf maart

Bouwen nieuwe brug

We realiseren de nieuwe brug en de aanlandingen.

Gevolg voor verkeer: 

  • De Nieuwemeerdijk is op een aantal momenten kortdurend afgesloten voor doorgaand verkeer.
  • De Ringvaart is op een aantal momenten kortdurend afgesloten voor vaarverkeer.
  • De bypass (fietsstraat) door de Oeverlanden blijft in gebruik.
  • Bussen rijden ook tijdens de nieuwbouw niet over de Oude Haagsebrug.

2024

Oktober

Werkzaamheden afgerond