Home » Planning

Planning

Oude Haagsebrug

Wanneer gaan wij aan het werk?

In september 2023 zijn wij gestart met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar. De brug is tijdens dit jaar 7 maanden (22 januari t/m 22 augustus 2024) afgesloten voor al het verkeer.

Hieronder vindt u de planning. In de toelichting staat aangegeven welke hinder u kunt ervaren. 

Planning

Werk van sep 2023 t/m okt 2024

Planning

Werkzaamheden en bijbehorende (verkeers)hinder

2023

Januari – Augustus

Voorbereidende werkzaamheden

We werken het ontwerp tot in detail uit, stemmen af met partijen uit de omgeving en voeren voorbereidende onderzoeken uit. Dit zijn bijvoorbeeld ecologische onderzoeken en grondonderzoeken. Ook zorgen wij dat we de benodigde vergunningen krijgen en worden kabels en leidingen verlegd, zodat deze niet in de weg liggen voor de nieuwe brug.

2023

Vanaf September

Start werkzaamheden buiten

Voordat we de brug afsluiten en slopen, voeren we buiten al werkzaamheden uit. Vanaf 18 september 2023 werken wij buiten. Wij richten eerst de werkterreinen in. Vervolgens starten we aan de Haarlemmermeerse kant van de Ringvaar aan nieuwe funderingen en poeren. 

Gevolg voor verkeer:

 • Fietsers gaan vanaf 18 september via een andere route de Oude Haagsebrug op en af (klik hier).

2023

November

Verwijderen bomen en beplanting

Om de nieuwe brug te kunnen bouwen, moeten bomen verwijderd worden. De bomen verwijderen wij in de winter, zodat hier geen broedende vogels zijn. Op de pagina ‘downloads’ vindt u meer informatie over de bomen die we verwijderen.

2024

Vanaf 22 januari

Slopen van de huidige brug

Van 22 januari tot begin maart slopen wij de brug. We slopen de brug voorzichtig. Toch zal er in deze periode veel geluidshinder zijn voor de omgeving. Ook kunnen zij trillingen ervaren. Wij werken van maandag t/m zaterdag van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Gevolg voor verkeer:

 • Van 22 januari t/m 9 februari is de Nieuwemeerdijk (onder de brug) afgesloten voor al het verkeer. Fieters kunnen via de Koekoekslaan fietsen. Automobilisten kunnen via de A9 – A4 – brug Sloten rijden.
 • De Ringvaart is van 10 januari t/m 29 maart 2024 afgesloten voor vaarverkeer.
 • Gemotoriseerd verkeer naar de Golfclub bereikt Golfclub The International vanaf 22 janauri via de Cateringweg (klik hier).
 • Bussen rijden vanaf 22 januari niet meer over de Oude Haagsebrug. Bussen rijden via een andere route van en naar Amsterdam. Klik hier voor de rijroutes van de bussen en hier voor het nieuwsbericht moet toelichting. Dit duurt tot 22 augustus 2024.
 • Voetgangers en fietsers kunnen niet over de Oude Haagsebrug. Tegenover Nieuwemeerdijk 241 ligt een tijdelijke pontonbrug. Hier kunnen voetgangers en fietsers (fiets aan de hand) van 22 januari t/m eind augustus gebruik van maken. De pontonbrug is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Vanaf maandag 8 januari is de onderdoorgang aan de Amsterdamzijde (Oude Haagseweg) afgesloten. Fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer maakt gebruik van de bypass (fietsstraat) door De Oeverlanden (klik hier).

2024

Maart en April

Bouwen steunpunten en voorbereiden aanlandingen

We realiseren de nieuwe brug en de aanlandingen. In maart en april werken wij aan het maken van de brugpijlers waar we kolommen op plaatsen. Het bouwen geeft minder hinder dan de sloop.

Gevolg voor verkeer: 

 • De Ringvaart is vanaf 29 maart geopend voor scheepvaart.
 • De bypass (fietsstraat) door de Oeverlanden blijft in gebruik tot ongeveer september 2024.
 • Bussen rijden ook tijdens de nieuwbouw niet over de Oude Haagsebrug.

2024

Mei en Juni

Plaatsen liggers

In mei en juni zijn we twee keer een week bezig met het plaatsen van de liggers. Dit doen we met grote hijskranen. Hierdoor zijn de vaarweg en Nieuwemeerdijk zowel in mei als in juni een aantal dagen afgesloten.

Gevolg voor verkeer: 

 • De Nieuwemeerdijk (Badhoevedorp) is op de volgende dagen tussen nummer 222 en 230 afgesloten voor al het verkeer (lees hier meer):
  • Maandag 6 mei 07.00 uur tot vrijdag 10 mei 17.00 uur
  • Zaterdag 1 juni 07.00 uur tot woensdag 5 juni 17.00 uur
 • De Ringvaart is op de volgende momenten gestremd voor alle scheepvaart:
  • Maandag 6 mei 23.00 uur tot woensdag 8 mei 19.00 uur
  • Zondag 2 juni 23.00 uur tot donderdag 6 juni 19.00 uur

2024

Juli en augustus

Wegdek maken en aansluiten op aanlandingen

We maken een weg op de liggers en sluiten de brug aan op de aanlandingen. Vanaf 23 augustus rijden er weer bussen over de Oude Haagsebrug

Gevolg voor verkeer: 

 • De bypass (fietsstraat) door de Oeverlanden blijft in gebruik tot begin augustus 2024
 • Bussen rijden t/m 22 augustus niet over de Oude Haagsebrug. Vanaf 23 augustus maken zij weer gebruik van de dienstregeling
 • De pontonbrug (tegenover Nieuwemeerdijk 241) blijft beschikbaar totdat de Oude Haagsebrug beschikbaar is voor fietsers en voetgangers. Dit zal tot ongeveer eind september zijn. 

2024

September en oktober

Afrondende werkzaamheden

Nadat de brug weer open is voor bussen, moeten wij nog wel afrondende werkzaamheden uitvoeren. Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond, ruimen wij ons ketenterrein op. Ook planten wij groen terug. Dit planten wij terug tussen november 2024 en april 2025.